Köp- och Leveransvillkor

Vi förbehåller oss för eventuella tryckfel. All bildinformation skall ses som illustrationer, och kan ej garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet. Priser som finns på hemsidan gäller endast här, och det kan förekomma prisskillnader på samma vara i vår fysiska butik.

Vi försöker hålla vår hemsida/E-butik så uppdaterad som möjligt och försöker i största mån vi kan att leverera de varor vi erbjuder här! Om en vara är slut så kontaktar vi Er via telefon eller mail och berättar detta och så försöker vi komma på en gemensam lösning!

Vi tillämpar Konsumentköplagen och Distanshandelslagen

för att säkra ert köp hos oss.

Pris
I priserna ingår moms med 25 %.

Frakt
Vi tar 49:- respektive 79kr i frakt om inget annat anges, vid köp över 500:- så bjuder vi på frakten.

Vid ordrar under 500kr innehållandes kemikalier så är frakten 79kr, pga kemikalietillägg vid transport.

OBS! Specialbeställda produkter som är skrymmande kan ha avtalad fraktkostnad.

Lägsta Ordersumma

Vi har inte satt någon lägsta köpsumma för att ge er största möjliga smidighet i att handla.

Leveransinformation
Eventuell fraktkostnad tillkommer vid utcheckning av varukorgen.

Normalt levereras varor inom 2-5 arbetsdagar (ej lördag, söndag samt andra helgdagar).
Vi levererar alla order med DHL till Service Point utlämningsställen. Vid stora skrymmande gods över 20 kg levereras varorna hem med avisering. Valet av transportsätt beror på bästa tillgänglighet för er hemadress och storlek på varorna som ska skickas.

DHL kommer avisera mottagaren via SMS eller mail, vanligtvis SMS. Så därför är det mycket viktigt att ange rätt mobiltelefonnummer samt mailadress. Ifall det har gått mer en 10 dagar sedan ni lagt en beställning via vår hemsida, och det fortfarande inte kommit någon avi via sms eller mail. Var vänlig och kontakta vår kundtjänst så kan vi hjälpa er att få fram ert paket.

OBS! vi kan ej leverara klor till Gotland.

Leveranser till Danmark och Finland
Nu har vi åter leveranser till Danmark och Finland till något högre fraktkostnad. 99:- för alla paket. Pallsändning och leveranser av gods som kräver lastbilstransport offereras separat.

OBS! vi kan inte leverera Pool- Spakemikalier till Finland. Samt leverara klor till Gotland

Levererans till Norge

Tyvärr kan vi fortfarande inte leverera till Norge pga det extrema hanteringskostnader som följer med varje leverans.

Norska medborgare boende nära gränsen kan dock beställa varor om man hämtar ut paket på Svensk mark. Ni kan själva kontrollera vilken er närmaste svenska DHL Service Point är lokaliserad. 

Ej uthämtade paket

Beställda varor som inte hämtats ut inom fjorton, (14) dagar återsänds till Vattenbutiken. Om detta sker debiteras du en administrativ kostnad om 250:-(SEK) som härrör till Vattenbutikens kostnader för frakt, returfrakt, hantering och administration.

Är den totala vikten över 20 kg skickas paketet direkt hem till er. Om detta paket ej hämtas ut debeteras en hanteringsavgift 500:-

Betalningsalternativ

Postförskott

- Paket och brev som skickas med postförskott kostar 69:- i serviceavgift. Då betalar Ni med valfritt betalmedel vid utlämningsstället. 

Kortbetalning

- Kortbetalning via DIBS, Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via DIBS 100% säkert. All information är krypterad med SSL. Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från du lagt din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden.

Faktura

- Fakturera Mig med Klarna. Vill du inte lägga ut pengar i förskott? Betala med Klarna, du får då en faktura som du betalar upp till 14 dagar senare. Du får också chansen att öppna ditt paket och inspektera din vara innan du betalar! Kostar 29:- extra i serviceavgift. Endast personer med svenskt personnummer kan i dagsläget använda Klarna Faktura hos oss.

Avgifter
Vi redovisar priser inklusive moms. Inga övriga skatter eller avgifter (förutom frakt) tillkommer vid beställning om ej annat specificeras.

Återbetalningar
En eventuell återbetalning görs till ditt bankkonto, person- eller bankgirokonto.
Återbetalningen sker inom 3 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.

Ångerrätt och öppet köp i 14 dagar
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Vid retur måste kvitto eller kopia på denna medfölja. Kontakt med oss måste ha skett innan retur. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen ej är komplett, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen skett felaktig dvs kvitto saknas eller kontakt ej tagen avstå från återbetalning av varans värde. Kund ansvarar själv för att produkten returneras säkert till oss. 

Regler gällander returer och byten av badkläder:
För att retunera badkläder till oss så är det ett par punkter som måste uppfyllas för att returen/bytet ska bli godkänt. Är inte alla punkter uppfyllda så förbehåller vi oss rätten att skicka tillbaka varan till kunden eller endast kreditera delar av köpessumman som kompensation.

- Badkläderna får EJ vara använda på något sätt.
- Eventuella sanitetsskydd måste sitta kvar i badplagget.
- Badkläder måste testas med vanliga underkläder på.
- Alla lappar och dylikt ska sitta kvar.
- Originalpåsen ska skickas med.
- Varan ska vara i säljbart skick.
- Vattenbutiken står för den slutliga bedömningen om att returen/bytet är godkänt.

Vi löser ej ut paket som är skickade mot efterkrav eller postförskott.

Reklamation
Enligt Konsumentköplagen har du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att du har tagit emot varan. Vi tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt.

Skadat gods
Skulle varan vara skadad eller felexpedierad (obruten förpackning) när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet. OBS! Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan. Synligt fel: Anmäls direkt vid mottagandet av varan. Dolt fel: Anmäls till oss inom 7 dagar från mottagandet av varan. En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Vid giltigt returärende betalar vi returfrakten.
Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka hela fraktkostnaden. För felaktigt returnerad vara utgår ingen ersättning för varken vara eller returkostnader, ej heller får kunden tillbaka varan utan att erlägga ny fraktkostnad. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer.

Sekretess och säkerhet personuppgifter
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall oss.

Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar. 

Ångrad beställning
Ifall du vill stoppa din beställning så måste detta meddelas innan kl 12.00 dagen efter beställningen är lagd.

Erbjudanden
KUNDTJÄNST
BUTIKEN & WEBBEN
Vår butik har öppet för dig alla dagar i veckan!

Öppettider Butiken Täby
Mån - Fre 10:00 - 18:00
Lör 10:00 - 16:00
Sön 11:00 - 15:00

Kundtjänst via mail: kundtjanst@vattenbutiken.se

Kundtjänst telefon: 08-756 40 40
Mån - Fre 10:00 - 16:00
( lunch 12-12.30 )


Senast sålda varor
Autocheck 15/Scuba 2 - Phenol Red Refill Tabletter
Autocheck 15/Scuba 2 - Phenol Red Refill Tabletter
25kr
Spa Klor, granulat 1kg
Spa Klor, granulat 1kg
179kr
Spa Klor Tabs á 20g, 1kg
Spa Klor Tabs á 20g, 1kg
229kr
Spa Quick Tabs á 20g, 1kg
Spa Quick Tabs á 20g, 1kg
219kr
Spa Pipe Cleaner, 1ltr
Spa Pipe Cleaner, 1ltr
199kr
Spa Filter Cleaner, 1ltr
Spa Filter Cleaner, 1ltr
249kr
/poolskydd-pooltak bild1.png
searchresults?pagesize=20&searchstring=poolmate bild2.jpg
pool-och-spautrustning/pooluppvarmning/luftvarmepumpar bild3.jpg
pool-och-spautrustning/vattendesinficering/automatisk-dosering bild4.png